Мобілізація в Україні "світить" ще сотням тисяч осіб, вважає волонтер / фото facebook.com/43oabr

Мобілізація в Україні на сьогодні триває, і лави військовослужбовців ще мають поповнити сотні тисяч осіб.

Деякі воїни рік-півтора знаходяться на передових позиціях, їм фізіологічно потрібне відновлення, розповів очільник фонду "Повернись живим" Тарас Чмут в інтерв'ю "РБК-Україна".

"…А щоб це зробити, їх треба в цих окопах кимось замінити. А це сотні тисяч людей, яких доведеться мобілізувати", - зазначив волонтер. Активіст додав, що Україна за 1,5 року втратила безповоротно чи через поранення дуже велику кількість мотивованих і підготовлених людей, які мали бойовий досвід.

Відео дня

"...Їх місця дуже часто займають не такі. Хтось з 2014 року воює і має 10 років досвіду за плечима, а хтось взяв зброю пів року тому і ще не пройшов свій шлях еволюції. Але при цьому той рівень втрат, який є, вибиває людей, по пораненнях, по здоров'ю, коли люди просто сиплються. І це зараз тотальна проблема", - додав Чмут.

Мобілізація 2023 - сьогодні про це варто знати

В Україні в день повномасштабного вторгнення РФ - 24 лютого 2022 року, почав діяти воєнний стан, а згодом влада оголосила проведення загальної мобілізації. І воєнний стан, і мобілізацію в Україні вже кілька разів продовжували.

27 липня Верховна Рада знову ухвалила продовження терміну дії загальної мобілізації та воєнного стану на 90 днів - до 15 листопада включно.

За відомостями Європейської Бізнес Асоціація, станом на кінець липня в Україні у більшості регіональних компаній у лавах армії перебували до 20% від військовозобов’язаних співробітників.

Вас також можуть зацікавити новини: