Протитанкове озброєння та міни: Шольц анонсував нове постачання зброї в Україну

Найближчим часом Німеччина відправить Україні протитанкові засоби, міни та артилерійські боєприпаси. Крім того, країна планує брати участь у зміцненні її обороноздатності західними озброєннями.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю Spiegel.

Він зауважив, що можливості постачань із запасів Бундесверу значною мірою вичерпані.

Відео дня

"Ми обов'язково ще поставимо протитанкові засоби, протитанкові міни і артилерійські боєприпаси ... Як і раніше, оборонне озброєння і міномети для артилерійських боїв. Ми оплачуємо ці поставки зброї. Німеччина виділила для цього загалом 2 млрд євро", - зазначив Шольц.

Німецький канцлер наголосив, що транспортні засоби й артилерію можна швидко розгорнути на сході України. Берлін також готовий навчити українських військових працювати зі своїми озброєннями.

"Військова техніка повинна бути в змозі використовуватися без тривалої підготовки, без додаткової логістики, без солдатів з наших країн. Найшвидше це зробити з радянською зброєю, з якою українці добре знайомі. Тому не випадково, що деякі східноєвропейські партнери по НАТО наразі постачають таку зброю", - додав він.

За словами Шольца, у середньостроковій перспективі Німеччина допоможе Україні підвищити обороноздатність, в тому числі за допомогою західних озброєнь.

Як повідомляв УНІАН, канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що Німеччина не може дозволити собі запровадити ембарго на постачання газу з Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: