Путін оголосить росіянам про захоплення Маріуполя - прогноз / фото REUTERS

Російський диктатор Путін 9 травня буде "звітувати" своїм громадянам про захоплення Маріуполя, видаючи це за "перемогу".

Таку думку висловив 24 каналу військовий експерт Олег Жданов.

"Я так думаю, що основний успіх, який він буде "продавати" російському суспільству - це буде Маріуполь. На жаль", - сказав Жданов.

За його словами, навіть попри те, що окупанти не закінчать захоплювати завод "Азовсталь", вони планують провести парад на 9 травня в іншому районі Маріуполя.

"Більше перемог станом на сьогодні немає. Навіть у напрямку Ізюму - це більше наша перемога, те, що ми вистояли і продовжуємо стояти майже на тих же позиціях", - додав експерт.

Він також спрогнозував, що Путін не піде на оголошення мобілізації 9 травня. На його думку, це може "підірвати" російське суспільство. При цьому прихована мобілізація, за його словами, вже набирає обертів.

"Офіційне оголошення війни тягне за собою те, що всі країни-члени ООН повинні негайно припинити всі відносини з Росією. Росія до такого не готова", - сказав Жданов.

"Росія не готова зробити собі "постріл в голову", не думаю, що вони готові всьому світу оголосити війну", - резюмував він.

Зазначимо, раніше глава Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що існують ознаки підготовки до мобілізації в РФ

Вас також можуть зацікавити новини: