За словами Кравчука, "гарматного м'яса" у Росії достатньо / скріншот

Росія збирає "гарматне м'ясо" для війни в Україні у своїх економічно депресивних регіонах, а також на окупованому Донбасі.

Про це розповів полковник ЗСУ, військовий експерт Анатолій Кравчук, передає "Апостроф".

Він заявив про неприпустимість недооцінки ворога і створення неправдивої картинки за допомогою заяв про масову втечу окупантів. За словами офіцера, це може зіграти з самими ж українцями злий жарт.

Відео дня

"Людям вже здається, що там фактично всі війська тікають. Це не так. Згадайте, як днями голова Луганської ВЦА Гайдай сказав, що тільки за добу на Луганщину - я думаю, мова йшла саме про Сєвєродонецький напрямок - прибуває 30 "Камазів" особового складу росіян. Порахуйте, як потужно вони наповнювали людьми тільки один напрямок. Тому говорити, що у них всі тікають, рано", - заявив він.

Офіцер підтвердив масові відмови росіян воювати в Україні, проте вони не є критичними. За словами Кравчука, це не та масовість, після якої інші війська теж повністю відмовляться воювати.

"Скажу більше, у них цього гарматного м'яса ще достатньо. Дуже багато у них депресивних регіонів, з яких вони черпають ці ресурси. Економічна ситуація в Росії погіршується, все більше і більше людей будуть без роботи і в стані безвиході. Для них війна буде єдиним способом заробітку", - розповів полковник, додавши, що рівень підготовки цих солдатів залишає бажати кращого, однак через масовість вони будуть "дуже і дуже дошкуляти українцям".

Зазначимо, за останніми даними українського Генштабу, ЗСУ знищили з 24 лютого близько 35 тисяч окупантів.