Ворожі російські літаки бомбили житлові квартали в Сумській області / фото із соцмереж

Унаслідок авіабомбардування в Сумах та передмісті було розбомблено житлові будинки, є загиблі, серед яких - діти.

Про це у відеозверненні щодо підсумків 7 березня повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

"На Сумщині було дуже неспокійно... Втрати були й серед наших тероборонівців: дали наші хлопці бій цілій колоні ворожої техніки, їхній автомобіль було розстріляно, є поранені та, на жаль, чотири молодих хлопці загинули в нерівному бою з російськими військовими", - сказав Живицький.

Він наголосив, що ввечері відбувся авіаналіт.

"Відбувалось авіабомбардування передмість міста Суми. Було розбомблено житлові будинки в деяких населених пунктах. І просто майже в центрі міста Суми, на вулиці Роменській, було бомбовим потраплянням знищено кілька будинків. Повністю стерто з лиця землі. Це приватні будинки. Є загиблі. На жаль, є загиблі діти. І лік загиблих іде вже - більше ніж 10 осіб", - розповів голова ОВА.

На своїй сторінці у Facebook Живицький уточнив, що після 23:00 7 березня ворожі російські літаки бомбили житлові квартали в Сумах та Охтирці, а також знищили хати в селі Битиця.

"Інформація по вбитих та поранених постійно оновлюється. ДСНС розбирають завали та гасять пожежі. Медики працюють. Рятуємо життя. Отак насправді виглядає "рускій мір". Ми не пробачимо цього ніколи", - написал голова ОВА.

Як повідомляв УНІАН, від початку війни українські військові вже збили десятки крилатих та балістичних ракет окупанта, 52 бойові літаки, 69 гелікоптерів та інші малорозмірні цілі.

Вас також можуть зацікавити новини: