Ситуація на фронті сьогодні "надзвичайно складна", заявили в Міноборони / фото ua.depositphotos.com

Росія готується до тривалої війни проти України.

Про це заявив прес-секретар Міноборони України Олександр Мотузяник на прес-конференції.

"У цілому дії російської армії говорять про те, що Росія здійснює підготовку до тривалої військової операції. Зараз ми спостерігаємо найактивнішу фазу повномасштабної агресії, яку Росія розв'язала проти нашої держави", - сказав він.

За словами Мотузяника, ситуація на фронті сьогодні "надзвичайно складна, тому що зараз вирішується, мабуть, доля країни". Разом з тим, як додав спікер Міноборони, Росія отримала стратегічну поразку на першому етапі вторгнення, і тому Генштаб ЗС РФ був змушений переглянути свої цілі.

"Найгарячіше - це Донецький район і Слов'янський напрямок. Окупанти фактично в цілодобовому режимі б'ють артилерією, авіацією, обстрілюють житлові квартали. Також Росія зараз шукає певні нові рубежі, звідки і куди вона може наносити ракетні та бомбові удари, в тому числі з території Білорусі і з території Криму. Ці важкі бої, які зараз тривають на Сході, і стануть підсумком цієї війни", – упевнений Мотузяник.

Речник Міноборони зазначив, що з початку війни Росія задіяла в Україні майже 170 тисяч осіб живої сили (понад 90 батальйонно-тактичних груп).

"І ще близько 30 БТГ Росія може ввести в дію протягом півтора-двох місяців", - сказав Мотузяник, додавши, що станом на кінець травня ЗСУ повністю знищили 17 БТГ окупантів.

Нагадаємо, в МВС вважають, що Україну чекає дуже важкий місяць вирішальної битви за Донбас.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що найближчі тижні війни будуть складними.

Вас також можуть зацікавити новини: