Чому РФ перестала бити ракетами по Києву / фото КМДА

У тому, що досить тривалий час по Києву не наносилися ракетні удари, є політична причина - більшість іноземних посольств вже повернулося в Україну. 

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов у новому випуску програми "Аргумент" на YouTube-каналі УНІАН.

За його словами, кількість ракет у РФ зменшується, кількість ракетних ударів теж зменшилася, російська авіація вглиб країни вже не залітає з травня 2022 року.

"До Києва повернулися посольства. Залишилося Москві потрапити ракетою в якогось громадянина країни-НАТО... Це допомагає Києву в плані захисту", - упевнений Жданов.

Водночас експерт зазначив, що ракети С-300, якими Росія кошмарить Харків, Миколаїв не загрожують Києву, тому що вони не дістануть по дальності - максимальна дальність цих ракет до 200 км. Але усі міста, які потрапляють в цю відстань від білоруського кордону - під загрозою.

Як повідомляв УНІАН, вночі російські окупанти атакували Білу Церкву на Київщині дронами-камікадзе. В результаті ворожої атаки на об'єктах інфраструктури виникли пожежі.

Раніше радник Офісу президента Олексій Арестович висловлював сумнів, що Росія зважиться на нанесення нових ударів по Києву.

Вас також можуть зацікавити новини: