З 24 лютого 2022 року росіяни випустили по Україні кілька тисяч ракет великої дальності / kremlin.ru

Росія розширила цілі, по яких готова завдавати ракетних ударів.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки Twitter.

З 24 лютого 2022 року росіяни випустили по Україні кілька тисяч ракет великої дальності. Проте за останні сім днів РФ розширила цілі для ударів по цивільній інфраструктурі - навіть там, де окупанти не бачать негайних військових наслідків.

Відео дня

Сюди ввійшли удари по електромережах й греблях на річці Інгулець у Кривому Розі.

"Зіштовхнувшись з невдачами на передовій, Росія, імовірно, розширила цілі, по яких вона готова завдавати ударів, намагаючись прямо підірвати моральний дух українського народу", - йдеться у зведенні розвідки.

Росія почала завдавати ударів по об'єктах критичної інфраструктури з 11 вересня - коли командуванню РФ вже не вдалося приховати поразку своїх військ під Харковом.

Того дня було атаковано найбільшу в Україні ТЕС на Харківщині, внаслідок чого тимчасово зникало світло майже на всьому лівобережжі, сталися перебої з рухом залізничного транспорту. 

Пізніше Росія завдала ударів по гідротехнічних спорудах Кривого Рогу, підтопивши кілька районів міста. Це в Інституті вивчення війни розцінили як спробу окупантів завадити перекиданню сил ЗСУ через річку на Херсонський напрямок. 

Зеленський назвав удари Росії по критичній інфраструктурі прямим актом тероризму.

Вас також можуть зацікавити новини: