РФ втрачає пілотів / фото ua.depositphotos.com

Український генерал-лейтенант Ігор Романенко стверджує, що управління в угрупованні військ РФ організовано погано. Про це свідчить, зокрема, ліквідація ЗСУ російських генералів в Україні.

Як він розповів в інтерв'ю "Обозревателю", генерали змушені наближати свої пункти управління до передової, оскільки офіцерський склад середньої та молодшої ланки не справляється. 

Також "пройшовся" генерал і по втратах РФ у льотному складі.

Відео дня

"У льотчиків є класи - третій, другий, перший і майстер. А потім ще пілот-снайпер. Винищувачами керують найбільш підготовлені пілоти. Щоб підготувати пілота-снайпера, а потім підтримувати його рівень підготовки, треба витратити стільки коштів, якби цього пілота вилити з золота", - підкреслив він.

Але Путіна, продовжив він, не зупиняють такі колосальні втрати, тому що він керується політичними завданнями, а не військовими.

Наприклад, перед початком Другої наступальної операції на південь і схід України Путін поставив завдання сформувати співвідношення сил як мінімум в особовому складі 5:1. Військові сказали, що зможуть зробити 3:1. Але за фактом змогли сформувати 1,7 до 1. Тому вони так довго готувалися до цієї фази війни.

"Виходячи зі стану угруповання збройних сил РФ, військові вже не можуть забезпечувати виконання політичних цілей Путіна. Хоча потенціал цього угруповання досі перевищує військовий потенціал ЗСУ, за рахунок цього їм вдається повільно просуватися. Але нами виконується головне завдання: перемелювати їхній особовий склад, техніку і зменшувати цей потенціал", - підсумував Романенко.

Як повідомляв вранці 11 червня Генштаб ЗСУ, загальні втрати військ РФ в Україні вже склали 32 тисячі 50 окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: