ЗСУ переходять до контрнаступу на Херсонщині  / скріншот

Росіяни у Херсонській області в терміновому порядку коригують плани, намагаються зрозуміти, що їм робити та перебувають у "вкрай некомфортному" положенні.

Таку думку висловив колишній міністр оборони України та голова Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк в ефірі Радіо НВ.

"Сьогодні ми відчуваємо себе впевненіше, у нас є більша кількість західної зброї. Тому росіяни зараз панікують. Ми бачимо дуже серйозні спроби перекидання техніки, військ на південь. Це впливає на хід подій на сході, тобто вони можуть фактично здійснювати наступ тільки на одному операційному напрямку. Поки ми бачимо, що вони в терміновому порядку коригують плани, намагаються зрозуміти, що їм робити і знаходяться у вкрай некомфортному стані для себе", – зазначив він.

Відео дня

"Звідти ми чуємо і заяви про переговори, про якісь припинення вогню, тому що вони розуміють, що їм не вдасться, на відміну від України, тримати напругу на декількох операційних напрямках", – додав Загороднюк.

Він упевнений, що у ЗСУ є всі шанси для того, щоб звільнити Херсон від окупантів.

Нагадаємо, радник голови Херсонської ОВК Хлань заявив, що переломний момент на фронті в Херсонській області вже настав. ЗСУ зайняли провідну позицію і відкрито починають контрнаступальні дії.

Тим часом окупанти екстрено намагаються відновити постачання озброєння на Херсонщину.

Вас також можуть зацікавити новини: