Українська армія складається з не менш ніж з 400 тис. багнетів / фото УНІАН, Владислав Мусієнко

Українській армії варто готуватися до серйозної оборонної операції. Крім того, ЗСУ гостро потребують високоточних систем ведення вогню.

Про це в інтерв'ю НВ заявив азербайджанський військовий експерт Агіл Рустамзаде.

"За кількістю солдатів українська армія має чисельну перевагу, тому що в Україні була мобілізація, і ви змогли створити сили територіальної оборони, які воюють разом з армією", - зазначив експерт.

Відео дня

За словами Рустамзаде зараз українська армія складається з не менш ніж з 400 тис. багнетів, російська армія воює угрупованням у 200-220 тис.

"Однак на боці Росії більше військової техніки, більше артилерії та систем реактивного залпового вогню. Вона має перевагу у вогневому ураженні до 100 км. як ми бачимо, українська армія береже своїх людей і щадить свої боєприпаси", - заявив експерт.

На думку військового експерта, українській армії найближчим часом доведеться вести оборонну операцію, і питання зброї зараз особливо актуальне.

"Зброя потрібна як для наступальних, так і для оборонних операцій. Україні терміново потрібні системи, які дозволяють на видаленні від 5 км до 80-90 км знищувати противника і, бажано, щоб ці системи були високоточні. Що я маю на увазі — це українські артилерійські снаряди та боєприпаси, ракетні системи залпового вогню, і друге — це системи озброєння західного виробництва. Це і ракетні системи, і артилерійські системи, а також дрони-камікадзе. Останні в цій війні будуть вкрай ефективні, особливо їх протитанкові варіанти. З їх допомогою можна знищувати вогневі засоби противника, парирувати кількісний склад далекобійних систем противника і наносити йому зустрічний удар", - зазначив експерт.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • Станом на 22 березня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України, становив майже 51 млн грн.
  • 31 березня 2022 року стало відомо про те, що Україна отримає нову фінансову допомогу від Норвегії, Франції, Європейського Союзу та США.