Запуск ракети "Калібр" / фото Міноборони РФ

Стало відомо, скільки російських кораблів на цей час перебувають у північно-західній частині Чорного моря у повній бойовій готовності.

Як повідомляє оперативне командування "Південь", мова йде про три надводні та два підводних носії ракет "Калібр", у готовності до застосування – понад 30 ракет.

Крім того, наголошується, що стурбованість ворога встановленням контролю над островом Зміїний українською стороною, активізує їхню авіацію:

Відео дня

"Загроза ракетних ударів по Одесі, області і Миколаєвщині, у тому числі і з неба – досить суттєва і ймовірна".

Паралельно з цим у пропагандистських пабліках поширюється інформація, що в одеських школах по всьому місту облаштовані укріплені вогневі точки, на території навчальних закладів знаходиться важка техніка і артилерія.

Як правило, окупаційні війська періодично запускають подібні фейки, щоб потім виправдовувати свої атаки по соціальній інфраструктурі, попередили в ОК "Південь".

Нагадаємо, 30 червня, в оперативному командуванні "Південь" заявити, що протягом ночі, після вогневих ударів українськими ракетними та артилерійськими підрозділами по острову Зміїний, противник "спішно евакуював залишки гарнізону двома швидкісними катерами та, ймовірно, залишив острів". Пізніше факт звільнення острова підтвердив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Вас також можуть зацікавити новини: