У Білорусі триває підготовка російських мобілізованих / фото ГУР МО

У найближчій перспективі навчальні центри на території Білорусі будуть використовуватися для підготовки особового складу збройних сил РФ. 

Полковник ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі "Еспресо" заявив, що їх не будуть відправляти на білоруський напрямок.

"Буквально днями туди прибула висока комісія військових чиновників з Москви, щоб перевірити, чим займалися ті самі чмобіки протягом останніх шести тижнів на території білоруських навчальних центрів та полігонів. Скоріш за все, ці чмобіки будуть спрямовані на ділянки східного фронту, щоб посилити оборонні позиції російських окупантів, які все ще не втрачають надії вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей", - прогнозує Селезньов.

Відео дня

За його словами, ворог вже втратив значні людські ресурси на східному напрямку, однак нічого не може вдіяти з українським спротивом на Донбасі.

"Щодо наступу з півночі на нашу країну, то нещодавно представник Офісу президента пан Арестович сказав, що немає у росіян тих ресурсів та можливостей, щоб атакувати Україну з півночі. Можливо, вони й марять цим, але одна справа мріяти, а інша – реалізувати подібний план", - наголосив полковник ЗСУ.

На його думку, підготовлених у Білорусі військових російська армія буде перекидати на різні ділянки фронту, але не на білоруський напрямок.

Російські військові у Білорусі

З початку повномасштабної війни Росія використовує територію Білорусі для ракетних атак, а у перші місяці - для перекидання окупантів на фронт.

У жовтні стало відомо, що в Зябровку (Гомельський район) прибувають російські війська та нова техніка.

10 жовтня очільник Білорусі Олександр Лукашенко оголосив про розгортання спільного з РФ угруповання військ. Пізніше на територію його країни привезли російських мобілізованих.

За даними Центру національного спротиву, до Білорусі вже перекинули до 12 тисяч російських мобілізованих.

Вас також можуть зацікавити новини: