ЗСУ пішли в контрнаступ на півдні і сході країни / t.me/CinCAFU

Російському угрупованню навколо Лиману Донецької області загрожує оточення українськими силами.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики пишуть, що ЗСУ, схоже, розширюють позиції на схід від річки Оскіл і на північ від Сіверського Донця. Це, в свою чергу, може дозволити українцям оточити російські війська, утримувані навколо Лиману.

Відео дня

Подальше просування українців на схід уздовж північного берега річки Сіверський Донець може зробити російські позиції навколо Лиману непридатними і відкрити підходи до Лисичанська і, врешті, до Сєвєродонецька. 

"Російські захисники в Лимані, мабуть, як і раніше складаються в значній частині з резервістів БАРС (резерву російської бойової армії) і залишків частин, розгромлених в ході контрнаступу ЗСУ в Харківській області, і росіяни, схоже, не направляють підкріплення в цей район", - йдеться у звіті.

Війна в Україні: актуальні дані

Триває контрнаступ ЗСУ на півдні та сході країни. Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що звільнена майже вся територія Харківської області.

На деокупованих територіях правоохоронці продовжують знаходити останки військових і цивільних зі слідами тортур

Успіхи Збройних сил України на півдні даються дуже важкими боями і зусиллями, зазначила представник ОК "Південь" Наталія Гуменюк: "Просування не таке стрімке і швидке, як би нам хотілося, але досить результативне".

У районі ГЕС у Новій Каховці окупанти затопили 9 вагонів для побудови переправи з метою підготовки шляхів відступу. 

До оборони ЗС РФ готуються як на сході (смуга Сватове - Кремінна), так і на півдні - в Херсоні. Посилено перевірки громадян, ворог продовжує захоплювати в полон цивільне населення нібито через "зв'язки з ЗСУ та СБУ". 

Всього з початку повномасштабного вторгнення ЗСУ ліквідували вже 54 250 окупантів і тисячі одиниць ворожої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: