РФ не шкодує особового складу / фото Міноборони РФ

Коли ЗМІ почали писати про створення загороджувальних загонів у російській армії, в це спочатку насилу вірилося. Але потім як підтвердження почали з'являтися свідчення військових РФ, які потрапили у полон.

А сьогодні, 12 червня, в Телеграм-каналі "Ищи своих" з'явилося відео, на якому нібито зафіксовано "роботу" одного з російських загороджувальних загонів.

На записі - російський загороджувальний загін розстрілює солдатів РФ, які втекли зі своїх позицій. Все це фіксує український дрон. Судячи з кадрів, одному з окупантів вижити не вдалося після "дружнього вогню" інших військових РФ.

Загороджувальні загони в армії РФ

Росія почала застосовувати тактику загороджувальних загонів на початку війни повномасштабної війни. Це підтверджували численні перехоплення розмов окупантів.

Суть роботи загороджувальних загонів - зупиняти військових, які відступають з поля бою, і під загрозою смерті повертати їх назад.

Ще у 2022 році стало відомо, що російське командування виставило так звані загороджувальні загони "кадировців" на різних ділянках фронту. 

Вас також можуть зацікавити новини: