Українцям не загрожує найгірша зима за час війни з росіянами, вважає Олександр Коваленко / колаж УНІАН з фото Міноборони РФ/Facebook

Повномасштабна війна в Україні проти російських загарбників триває, і з боку супротивника є загроза повітряних атак, але загрозу не варто перебільшувати.

Ця зима в нашій державі не буде найгіршою за час війни з Росією, такою думкою військово-політичний оглядач Олександр Коваленко поділився під час інтерв'ю ТСН.ua. "Так, дійсно, загроза є, але я б її не настільки перебільшував, що це буде найгірша зима в історії цієї війни. Не думаю. А тому, що росіяни мають зараз боєкомплект, ну, дивлячись за номенклатурою ГУР МО України (Головне управління розвідки Міноборони, - Ред.)..., здається, що у них стільки ж ракет, як і минулого року, кількісно, але номенклатура інша", - заявив експерт.

Експерт додав, що у супротивника більше боєприпасів до балістичних оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер", аніж крилатих ракет.

Відео дня

"У них набагато менше зараз крилатих ракет, ну, не набагато, але менше..., аніж було застосовано за період енергетичного терору 22-23. У них "Іскандерів" більше, ніж крилатих ракет...", - сказав Коваленко.

Важливі новини - війна продовжується, і це варто знати:

На початку листопада у ГУР Міноборони України поділилися, що Росія накопичила, зокрема, 290 модифікацій ракет для "Іскандерів" і 165 крилатих ракет морського базування "Калібр".

Олександр Коваленко говорив, що супротивники можуть завдати по українській землі комбіновані удари у морозний період. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав, що наша держава готується до найгіршої зими в історії.

Військовий експерт Михайло Жирохов попереджав, що російські ракети "Іскандер" найбільше загрожують чотирьом прифронтовим українським регіонам - Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Харківській областям.

Вас також можуть зацікавити новини: