РФ "ломиться" на Куп'янському напрямку: експерт пояснив, чому провал гарантований / фото соцмережі

Російські загарбники зосереджують основні зусилля на Куп'янському напрямку у Харківській області, де сконцентровано їхнє багатотисячне військо. Чи є в окупантів шанси прорватися тут, як розвиватимуться події на цьому напрямку найближчим часом – оцінив військовий експерт Роман Світан.

"У росіян просто немає іншого виходу. Луганський напрямок вибрано для того, щоб починати рухатися – на жодному з інших напрямків не можуть з різних причин (основні з них географічні) просуватися. Їм це дуже важливо, бо потрібно зв'язати наші резерви, не дати їм розвернутися і вийти на прориви на південних напрямках. ... Поруч основний військовий хаб – Валуйки, з якого за кілька десятків хвилин вже можна вийти на Куп'янський напрямок. Кількість військ і техніки, які там було зосереджено, якраз для цих завдань [використовується]", – сказав експерт в інтерв'ю Пітеру Залмаєву. 

Світан припускає, що росіяни, ймовірно, переслідують дві мети: зв'язати наші резерви і видавити наші війська за річку Сіверський Донець. 

"Зайняти кращу оборонну позицію. Але це їм треба взяти до цього і Лиман. Це дуже широкомасштабне завдання, яке вони не точно не виконають, хоч у них і там понад 100 тисяч військ. Управління геть відсутнє, яке може виконувати такі широкомасштабні завдання. Збірна солянка всіх сил і засобів, які тільки є... Це та кількість, яка в якість точно не перейде. І дуже погана поверхня для широкомасштабних наступальних дій: чотири річки (Оскол, Сіверський Донець, Жеребець і Красна)", – говорить експерт.

Світан прогнозує, що така позиційна війна з силами противника, що переважають, в цьому районі триватиме принаймні пару місяців, до осені. 

Куп'янський напрямок - останні новини 

Протягом останніх тижнів Куп'янський напрямок – один з найбільш "гарячих" на фронті. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що мета ворога на цьому напрямку – прорвати оборону наших військ і вийти безпосередньо в Куп'янськ. Вона зазначала, що інтенсивність бойових дій і ворожих обстрілів висока, по деяких позиціях буває по кілька змін положення за день.

Командувач Сухопутними військами Олександр Сирський назвав тиск на Куп'янськ головним завданням російського війська на цей момент. За його словами, угруповання окупантів тут вже налічує до восьми штурмових загонів "Шторм-Z".

За інформацією Генштабу, за останню добу на Куп'янському напрямку наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі на північ від Синьківки і на північний схід від Іванівки Харківської області.

Вас також можуть зацікавити новини: