Окупанти готові завдати підступного удару в будь-яку мить / фото Міноборони Російської Федерації

Станом на даний момент оперативна ситуація в Україні є стабільною, проте загроза ракетних ударів з боку російських військових зберігається.

"Оперативна ситуація досить стабільна на даний момент, але це не має заспокоювати, тому що пам'ятаємо – гібридна війна триває: це і колихання інформаційного простору, також тривають бойові дії на лінії фронту, і, знову ж таки, перебування у Чорному морі корабельного угруповання означає, що продовжується повітряна розвідка, вивчення обстановки і підготовка до можливих ракетних ударів, тому що ракетоносії споряджені, підготовлені", - сказала керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил охорони та оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі інформаційного телемарафону.

Зважаючи на це, за її словами, українці мають швидко реагувати на сигнали повітряної тривоги.

Відео дня

Також Гуменюк назвала елементами гібридної війни інформацію про те, що окупанти готують масований удар, під час якого використають декілька сотень ракет.

"Ми знаємо, скільки ракет у них залишилося і якого класу. Ми розуміємо, що вони здатні застосовувати їх максимально сильно, потужно і за конкретним напрямком. Але ми також усвідомлюємо, що зношення тих засобів, за допомогою яких вони так часто випускають ракети, теж має свої показники. І це також враховується нашими аналітиками, Інститутом вивчення війни і так далі", - додала вона.

Масований ракетний удар РФ по Україні

23 листопада Росія здійснила чергову масовану атаку по Україні. Ракети влучили в об'єкти критичної інфраструктури в кількох областях.

28 листопада у МВС зазначили, що українцям потрібно бути готовими до чергового масованого ракетного удару РФ. На підготовку таких атак росіянам зазвичай потрібно від 7 до 14 днів.