Олексій Гетьман оцінив втрати РФ у Авдіїці / колаж УНІАН, фото instagram.com/libkos, скріншот

У боях за Авдіївку російські окупаційні війська втратили більше людей, ніж Радянський Союз під час війни в Афганістані. За 4 місяці активних боїв там ліквідували щонайменше 17 тисяч загарбників. 

"Втрати навіть більші, ніж були під Бахмутом. Ми памʼятаємо, що на кожних 42 сантиметри Бахмута було покладено одне життя російського військовослужбовця. Я думаю, такі дані будуть незабаром і про Авдіївку. Я думаю, це буде вже не 42 сантиметри, як під Бахмутом, а десь 15 – 20 сантиметрів", – наголосив в ефірі "24 каналу" ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ та військовий експерт Олексій Гетьман.

Водночас він зауважив, що тримати оборону в зруйнованому російськими загарбниками місті ворогу буде складно. За його словами, навіть у полі простіше побудувати якісь фортифікації. 

Відео дня

"Росіянам теж буде несолодко, коли ми будемо звільняти Авдіївку. Але я думаю, що просто зараз ми точно не будемо цього робити. Треба відійти, привести до ладу зброю, людей. Дати час людям, які декілька місяців безперервно вели бойові дії, вони мають відновитися. Бо коли ми кажемо слово "відпочинок", то чомусь у декого складається враження, що це якісь поїздки на Мальдіви чи Канари, купатися і засмагати під сонцем. Не відпочити – привести себе до ладу", – резюмував майор запасу. 

Бої за Авдіївку: важливі новини

Уночі 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українських військових виводять з Авдіївки. Він наголосив, що українські захисники гідно виконали свій військовий обов’язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, а також завдали окупантам значних втрат в живій силі та техніці.

Ввечері речник Третьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр) Олександр Бородін заявив, що виведення військ триває. Він наголосив, що такі операції часто виявляються складнішими, ніж проведення штурмів.

Вас також можуть зацікавити новини: