17 січня Залужний зустрівся з генералом Марком Міллі / фото facebook.com/CinCAFU

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський припустив, що Валерій Залужний та Марк Міллі під час своєї першої зустрічі наживо в Польщі розробляли план воєнної операції з деокупації України.

Піонтковський для 24 Каналу заявив, що зустріч воєначальників у форматі офлайн була потрібна для обговорення дійсно дуже серйозних речей.

"Узгодити, скільки Україні потрібно танків та ракет, Залужний і Міллі могли й телефоном. Для цього їм не потрібно було зустрічатися десь у секретному місці. Йдеться про спільну розробку воєнної операції. Вони три години сиділи над картами і разом планували операцію по взяттю Мелітополя, виходу до узбережжя Чорного моря та перетворення Криму і окупованої частини Херсонщини у величезний котел для російської армії. Це спецоперація, яка завершить війну", - переконаний Піонтковський.

Відео дня

Політолог прокоментував також візит голови ЦРУ до столиці України 19 січня.

"Вільям Бернс повідомив інформацію, яка є у ЦРУ стосовно воєнних планів Росії. Це абсолютно новий рівень взаємодії союзників. Вашингтон та Київ вийшли на той рівень, коли разом розробляють воєнні операції", - додав Піонтковський.

Війна в Україні: роль генерала Міллі

Генерал Міллі активно сприяє наданню Україні військової техніки та озброєння. Крім того, він особисто спілкується з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним щодо перебігу подій на фронті. 

Міллі вважає, що українським військам буде важко проводити деокупацію тимчасово захоплених територій від російських військ у 2023 році.

Також Міллі оцінив обсяги допомоги, які Україна отримала за підсумками "Рамштайн-8".

Вас також можуть зацікавити новини: