Сьогодні батальйон оперативного реагування "Луцьк" нараховує вже понад вісім тисяч добровольців, більшість із яких мають військовий досвід. Тому якщо білоруські вояки врешті насміляться ступити на українську землю, тут вони зіткнуться з нещадним спротивом.

Про це в ефірі ТСН у рамках загальнонаціонального телемарафону #UAразом розповів командир добровольчого формування Луцької міської територіальної громади № 1, очільник ГФ "Варта порядку", підполковник Олександр Тиводар.

Він пригадав, що добровольче формування "Варта порядку", на базі якого з початку війни й було створено батальйон "Луцьк", утворили також через військові зазіхання Росії – ще у 2014 році. "Варта порядку" з’явилася, зокрема, завдяки засновнику Фонду "Тільки разом", нинішньому нардепу від Луцька Ігорю Палиці.

Відео дня

"Завдяки його активній допомозі і у 2014, і зараз ми отримали відповідне спорядження, озброєння, а також згуртовано працюємо й прекрасно підготовлені", – наголосив Олександр Тиводар.

За його словами, якби не деструктивна діяльність екс-президента Петра Порошенка, то сьогодні добровольчі формування в Україні були би набагато краще розвинуті.

Щодо мети російських окупантів, то, на думку Олександра Тиводара, вона залишилася незмінною – захоплення Києва з подальшим поваленням влади в державі. Однак завдяки героїчному спротиву українців ситуація вирівнюється та стабілізується, а Генштаб і президент України Володимир Зеленський слідують твердому плану щодо знешкодження ворога та звільнення територій від ворога, переконаний керівник батальйону "Луцьк".