У Кривому Розі прогримів вибухи через атаку "шахедів" / фото ua.depositphotos.com

Вранці понеділка, 11 вересня, у Кривому Розі прогриміла серія гучних вибухів.

Про це заявив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул. Він закликав не знімати роботу ППО та місці ймовірних влучань.

"Кривий Ріг. Вибухи. Нічого не знімаємо та не викладаємо в інтернет", - зазначив Вілкул.

Відео дня

Вибухи пролунали під час повітряної тривоги в регіоні. Перед цим Повітряні сили попереджали про рух ударних безпілотників у напрямку міста.

За даними місцевих Телеграм-каналів, у місті працюють сили ППО. Наразі деталей атаки немає.

Оновлено о 8:46. Тим часом повітряна тривога в регіоні триває. Вілкул заявив, що у напрямку Кривого Рогу летять ракети на високій швидкості. Він закликав місцевих мешканців бути в укриттях.

Оновлено о 9:39. Вілкул заявив, що Росія атакувала Кривий Ріг ракетами та ударними БПЛА типу "Shahed-136/131".

"Було два комбіновані удари із застосуванням ракет та "Шахедів". Головне – без втрат. На території Криворізького району та міста Кривий Ріг силами ПВК "Схід" було знищено 11 БПЛА. Це вибухи, що чули криворіжці вночі та вранці", - зазначив він.

У Криворізькому районі сталася пожежа, вона вже ліквідована. В Гречаноподівській громаді пошкоджено 4 приватних будинка, декілька господарчих споруд. 

Загроза повторних атак залишається високою. У Кривому Розі вся важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні та медичні установи працюють стабільно. 

Атаки на Кривий Ріг - що передувало

У ніч на понеділок, 11 вересня, російські загарбницькі війська випустили по Кривому Рогу крилаті ракети. Згодом військові попередили про загрозу застосування ударних безпілотних літальних апаратів. У місті чули звуки вибухів.

Вранці 8 вересня російські загарбники обстріляли середмістя Кривого Рогу.  Внаслідок удару було зруйновано адміністративну будівлю поліції та житлові будинки, людей діставали просто з-під завалів. Зайнялася пожежа, вогонь охопив близько 200 квадратних метрів. 

Цією атакою російські загарбники вбили одного поліцейського, ще щонайменше 70 людей постраждали.

Вас також можуть зацікавити новини: