У ПВК "Вагнер" закінчуються найманці / фото ua.depositphotos.com

У приватній військовій компанії "Вагнера" найманці можуть "закінчитися" через 2-3 місяці.

Як повідомив в ефірі національного телемарафону виконавчий директор Українського інституту майбутнього, колишній радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, у ПВК "Вагнера" на цей час немає джерел для поповнення живої сили.

"Після того, як йому (ватажку ПВК "Вагнера" Євгену Пригожину - УНІАН) перекрили можливість набирати нових "зеків", у нього різко зменшилось джерело, звідки він міг брати нових контрактників. Тому, якщо він не знайде нового джерела, (поки що ми не бачимо, звідки він може взяти), у нього справді закінчаться люди приблизно через 2-3 місяці. Це виходячи з тієї інтенсивності боїв, яка йде на сьогоднішній момент", - сказав Денисенко.

Він підкреслив, що підрозділи ПВК "Вагнера" не зможуть продовжувати вести бойові дії на території України, якщо їм не нададуть нових контрактників.

Найманці ПВК "Вагнера" на війні в Україні - новини

Як повідомляв УНІАН, восени минулого року ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин особисто відвідував колонії і вербував для участі в бойових діях в Україні російських в'язнів.

20 січня Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки повідомило, що в Україні воює до 50 тисяч бойовиків ПВК "Вагнера", яка стала ключовим компонентом у війні Росії проти України.

У лютому Денисенко повідомляв, що найближчими місяцями вербуванням ув'язнених для участі у війні проти України займатиметься Міністерство оборони РФ, а не ПВК "Вагнера". За його словами, мобілізаційний потенціал - від 50 до 100 тисяч осіб.

23 березня командувач Сухопутних військ Олександр Сирський заявив, що в багатомісячній битві за Бахмут російські найманці з групи "Вагнера" втрачають значні сили і видихаються.