У РФ немає проблем із виробництвом ракет / фото wikipedia.org

У Росії через відсутність нових технологій може погіршитися точність ракет, проте їх кількість не зменшиться. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час тематичної дискусії в Медіацентрі Україна - Одеса заявив військовий експерт Андрій Савченко.

Він зазначив, що ракета великої дальності дії складається з двигуна, бойової частини (заряду) і так званих "мізків" (технологій), які цю ракету приводять до точки, визначеної оператором.

"Виробництво ракет у Російській Федерації організоване, воно продовжується, і проблем у них із цим немає. Якщо їм потрібно буде збільшити кількість ракет, вони запровадять на заводах військово-промислового комплексу другу, третю зміну... Але проблеми у них виникнуть із "мізками" для цих ракет. І від того, як вони вирішать цю проблему, залежатиме кількість ракет, які полетять на територію України", - сказав Савченко.

Відео дня

Він також додав, що не варто забувати про союзника РФ – Білорусь, де також виготовляються ракети, призначені як для реактивних систем залпового вогню, так і для протиповітряної оборони.

Експерт вважає, що це виробництво можна переналаштувати для випуску крилатих ракет великої дальності.

За словами Савченка, однак на використання даного виду озброєння впливатиме наявність технологій, від яких залежить, чи досягне ракета поставленої цілі.

Він не виключає, що російські військові можуть повернутись до технологій радянських часів – використання інерційних систем наведення.

"Ракети тоді не будуть дуже точними. Вони летітимуть до певного об'єкта, але потраплятимуть у ціль із похибкою 500-1000 метрів. Тому може погіршитися точність ракет, а кількість – навряд чи. Все залежатиме від західних партнерів (України – УНІАН), які санкціями перешкоджають надходженню нових технологій до РФ для виробництва ракет", - заявив Савченко.

Як зупинити ракетні удари РФ по критичній інфраструктурі України?

Генерал США у відставці Бен Ходжес заявив, що зупинити ракетні удари по критичній інфраструктурі України можна за допомогою ударів по місцях запуску ракет та дронів.

На його думку, аби позбавити ворога можливості безкарно здійснювати обстріли з глибокого тилу, Захід має надати Україні далекобійну зброю.  

Він також закликав припинити рахувати залишки російських ракет. За його словами, замість цього краще атакувати РФ у відповідь.

Вас також можуть зацікавити новини: