У центрі Єревана розклеєні агітаційні матеріали з імперською символікою Кремля

У столиці Вірменії була проведена масштабна пропагандистська акція на підтримку псевдореферендумів, які окупаційна влада готує на захоплених територіях Запоріжжя, Херсонщини та Донбасу.

Як видно на фотографіях, на адміністративних будівлях в центрі Єревана розклеєні великоформатні агітаційні матеріали з імперською символікою Кремля. Вони "закріплюють" анексію південних і східних земель України, і мають такий зміст: "Херсон – це Росія!", "Маріуполь – це Росія!", "Запоріжжя – це Росія!", "Крим – це Росія!", "Луганськ – це Росія!", "Донецьк – це Росія!". Автори плакатів також "дарують" Путіну Придністров'я (Молдова), Південну Осетію (Грузія), і весь Північний Казахстан, повідомляє 5 канал.

Політична, громадська і медійна активність у Вірменії в контексті агресії РФ проти України свідчить, що ця пропагандистська акція – прояв системної підтримки Кремля, а не випадкова витівка маргіналів. 

Відео дня
У Вірменії підтримали 'псевдореферендуми' РФ на окупованих територіях України

З початку вторгнення Путіна на землі України представники офіційного керівництва Вірменії, опозиції, експертної спільноти та творчої інтелігенції зробили понад 100 заяв про "стратегічний союз" і "стратегічну взаємодію" з РФ. Наприклад, 11 травня 2022 вірменський сайт Tert.am розмістив текст виступу прем'єра Нікола Пашиняна в Нідерландському інституті міжнародних відносин, де він заявив: "Вірменія є стратегічним союзником Росії, членом ОДКБ, членом ЄАЕС, має дуже теплі і тісні відносини з Росією". 18 числа того ж місяця Azatutyun.am цитував заступника голови Національного зібрання Вірменії Ішхана Сагателяна: "Ще раз підтверджую, що Росія – наш стратегічний союзник". 9 червня прем'єр Пашинян публічно повторив: "Росія і Вірменія – стратегічні партнери і союзники". Того ж дня депутат парламенту від опозиційної партії "Честь маю" Айк Маміджанян написав на своїй Facebook-сторінці: "Братські відносини і стратегічна співпраця між Вірменією і Росією скріплені не тільки міжнародними договорами, але і цінностними пріоритетами наших народів... у разі необхідності ми готові виконати свої союзницькі зобов'язання". А вже 12 червня президент Вірменії Ваагн Хачатурян у зверненні до кремлівського диктатора відзначав: "Вірменно-російське стратегічне партнерство є реальним прикладом збереження і зміцнення добрих традицій багатовікової дружби, довіри і взаємодопомоги".

У Вірменії підтримали 'псевдореферендуми' РФ на окупованих територіях України

Про підтримку путіністської політики свідчать і інші неочевидні кроки. Скажімо, поставки військової авіації для росіян, за повідомленням турецьких ЗМІ 

На тлі таких численних фактів не залишається сумнівів в тому, що пропагандистська кампанія в Єревані на підтримку анексії окупованих територій Півдня і Сходу України – черговий прояв "стратегічного союзу" широких кіл політичної еліти Вірменії з кремлівським режимом.