Росіяни обстрілюють Одесу / фото REUTERS

Одеса потребує потужної системи протиповітряної оборони (ППО), а не ремонту храмів, зазначив військовий оглядач Олександр Коваленко, коментуючи ракетну атаку, яку армія РФ здійснила по Одесі ближче до вечора, 25 березня.

Експерт нагадав, що італійці запропонували відновити Одеський Спасо-Преображенський кафедральний собор, який зазнав значних руйнувань унаслідок ракетного удару в липні 2023 року.

"Шановні італійці... Якого хр**а ви виділили 500 тис. євро на відновлення на х**н нікому не потрібного... собору",- написав Коваленко.

Відео дня

Він різко висловився щодо того, що, за його даними, певна частина парафіян цього храму молилася "за здоров'я" московського патріарха Кирила. Оглядач стверджує, що молитви лунали в стінах цього собору як після 2014 року, так і після повномасштабного вторгнення.

Коваленко підкреслює, що кошти, виділені на відновлення культової споруди, більше потрібні для захисту міста від російських атак:

"Ці гроші можна було виділити на передачу Одесі ЗРК SMP/T... Хочете допомогти Одесі, не допомагайте відбудовувати нікому непотрібні церкви, краще допоможіть із ППО! Україні потрібні не куполи! Україні потрібен купол! Купол ППО!".

Удар по Одесі 25 березня

Як повідомляв УНІАН, російські окупаційні війська вкотре вдарили по Україні ракетами. Зокрема, ввечері в понеділок, 25 березня, загарбники обстріляли Одесу.

Про ракету, яка мчить на місто, повідомили в Повітряних силах ЗСУ. За кілька хвилин в Одесі пролунав потужний вибух, через деякий час було чути ще один.

Нагадаємо, 23 липня 2023 року російська армія завдала по Одесі потужного комбінованого удару. Зокрема, у центрі міста були значні руйнування, зокрема Спасо-Преображенського кафедрального собору.

Вас також можуть зацікавити новини: