Експерт назвав мету ударів по "Москва-сіті" / фото з соцмереж

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко розповів, чому, на його думку, завдаються удари по "Москва-сіті" та певних російських аеродромах.

Експерт в ефірі телемарафону сказав, що інтенсивність обстрілів зростатиме, бо мають бути завдані десятки, сотні ударів на місяць по різних об’єктах. "Що стосується бізнес-центру "Москва-сіті" і взагалі Москви - це інформаційно-психологічні акції, які спрямовані на деморалізацію місцевого населення", - сказав він.

Експерт зазначив, що "плюс це психологічний тиск - елемент психологічної війни, який абсолютно доцільно застосовувати". "Він є дуже помітним, спричиняє певні панічні настрої, можливо, ще не в тих обсягах, які ми очікуємо і на які розраховуємо", - сказав Мусієнко.

Відео дня

На його думку, у Москві не лунає повітряна тривога, бо у РФ офіційно війни немає. Там населення живе за законами мирного часу, попри велику кількість мобілізованих та втрат, які вже зазнали окупанти. Крім того, вживати певні заходи, зокрема, вмикати сигнал повітряної тривоги, Кремль не бажає, бо це фактор, який деморалізує.

"Треба розуміти, що багатьом (представникам влади РФ - УНІАН) байдуже, що буде відбуватися, бо вони вважають, що "народ все стерпить", - вважає фахівець.

Також він прокоментував атаки квадрокоптерами на російські аеродроми "Сольці" та "Шайковка". За даними Мусієнка, на цих аеродромах базуються літаки типу Ту-22М (надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник), які РФ не виробляє. Тому знищення чи пошкодження цих літаків - велика втрата для противника. Як зазначає експерт, на аеродромі "Шайковка" перебувало приблизно 10 бортів, які, скоріш за все, наразі окупанти передислокують. "Це стратегічна авіація, і для них (окупантів - УНІАН) це дуже вагома втрата", - сказав експерт.

Також, за його словами, друга мета таких ударів по противнику - максимально відігнати його з аеродромів, які розташовані поблизу України.

Мусієнко порівняв атаки на ці аеродроми з інцидентами, які раніше відбулися на авіабазі "Енгельс" повітряно-космічних сил Росії, яка знаходиться поблизу однойменного міста Саратовської області (РФ).

"Річ у тому, що якщо літаки Ту-95 (стратегічний бомбардувальник-ракетоносець - Ред.), які нам вдалося відігнати з "Енгельса", зараз знаходяться в Мурманській області, летять на Каспій по 5 годин. Вони не позбавлені можливості пусків. Але Ту-95 запускає ракети Х-101, Х-155, які здатні долати відстань понад 1 тис. км. Ту-22М3 використовувались ворогом для запуску протикорабельних ракет. Вони мають радіус 300, 400, 500 км та запускали їх по сходу та півдню України", - розповів експерт.

Тому, за його словами, принципово важливо Ту-22М3 відігнати якомога далі, щоб вони фактично не могли злітати з цих аеродромів, не виходили протягом кількох хвилин на пуски і фактично пришвидшували свої атаки. При цьому Мусієнко уточнив: для повноцінного завершення цієї місії Україні потрібно працювати над тим, щоб дрони або інші види озброєння долали відстань 1,5-2,5 тис. км - туди, де зараз перебуває російська авіація, наприклад, літаки Ту-95.

Цікаві новини Росії - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, російські аеродроми "Сольці" та "Шайковка" атакували квадрокоптери, запущені, ймовірно, з території РФ. За деякими даними, внаслідок цих атак повністю знищені два стратегічних бомбардувальники Ту-22М3, ще два - пошкоджені.

Напередодні цивільний дрон із саморобним вибуховим пристроєм впав на території аеродрому "Шайковка".

Кім того, вже відбулося кілька прильотів у самій столиці країни-агресора, де пошкоджень зазнав міжнародний діловий центр "Москва-сіті".

Вас також можуть зацікавити новини: