Микола потрапив під обмін / Скріншот

У свої 53 роки українець Микола Савчук з Андріївки навіть уявити не міг, з якими знущаннями і тортурами йому доведеться зіткнутися, на які звірства і жорстокість здатні люди, що в реальному житті, а не в кіно, він зустріне справжніх садистів - росіян.

З непрацюючою рукою, уламком в спині і раною на гнилій нозі він — один з небагатьох — вирвався з лап окупантів. Чоловік пам'ятає до дрібниць, як з нього знущалися і які експерименти ставили "російські брати". Про це йдеться в сюжеті проекту FreeДом.

Чоловік згадує, що вийшов з льоху, коли його схопили. Миколу разом з односельцями відвезли в ліс, де їм довелося спати на землі цілий тиждень. А тоді температура повітря опускалася нижче нуля, вночі всі так тремтіли, що у багатьох стерлись зуби. 

Потім, за словами чоловіка, у них примусово брали кров, дуже багато. Він два дні відходив після цього. Потім його відправили до Білорусі, де з нього продовжували знущатися російські лікарі. Потім Миколу відправили до Курська, де на нього чекали садисти-ОМОНівці. Полонених перевиховували і намагалися прищепити любов до "русского мира", змушуючи з самого ранку співати гімн РФ.

Чоловік каже, що йому дуже пощастило, що він потрапив до списку за обміном. Його перевезли до Севастополя, а вже далі під Запоріжжям його обміняли. Цілих 1,5 місяця Микола перебував у "дружніх обіймах" росіян. 

Раніше звільнені з полону рашистів українські військові розповіли про тортури і жорстоке поводження російських окупантів. Під час допитів українських військовополонених ставили на коліна, били прикладом від автомата по пальцях ніг і відкритих ранах, використовували плоскогубці, закидали петлю на шию і душили. За словами військовослужбовців, рашисти вводили їм невідомі препарати на букву "М", після чого вони непритомніли і втрачали пам'ять.

Вас також можуть зацікавити новини: