В районі Авдіївки ситуація дуже напружена / facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти продовжують вести наступальні дії під Авдіївкою та підтвердили наступ.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту з вивчення війни (ISW). Там зазначили, що геолокаційні кадри показують, що росіяни дещо просунулися в промисловій зоні на південний схід від Авдіївки. 

При цьому російські воєнкори розповсюдили дані про те, що росіянам вдалося просунулися на південь від авдіївського сміттєзвалища, в районі авдіївського коксохімічного заводу та біля Первомайського і на схід від Авдіївки. Однак аналітики Інституту зауважили, що підтверджень цим "досягненням" насправді немає.

Відео дня

За даними аналітиків, які посилаються на геолокаційні кадри, нібито видно підрозділи російських 87-го та 1487-го полків (1-й армійський корпус "ДНР"), 10-го танкового полку (3-й армійський корпус, Західний військовий округ) та диверсійно-штурмової бригади "Ветерани", які діють у промзоні на південний схід від Авдіївки.

В свою чергу ЗСУ контратакували під Авдіївкою і підтвердили наступ. На геолокаційних кадрах видно, що українські війська наступали на Степове.  Українські війська утримують позиції в центрі Степового, незважаючи на російські атаки.

Крім того, російські війська продовжили наземні атаки у районі Бахмута, але не домоглися якихось підтверджених успіхів. При цьому російські воєнкори заявили, що російські війська досягли невстановлених успіхів в районі Хромового, просунулися на 400 метрів на південно-західній околиці Бахмута і просунулися на 500 метрів в районі Кліщіївки. Але ISW не побачив візуального підтвердження цих тверджень.

Війна в Україні: новини 

В Генштабі ЗСУ повідомили, що за попередню добу відбулося 83 бойових зіткнення. Росіяни атакували на Купʼянському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Марʼїнському та інших напрямках. 

А офіцер "Легіону Свободи", майор МВС Максим Морозов зауважив, що російські окупанти щодня проводять масові атакувальні дії та кидають на штурм Авдіївки величезну кількість піхоти.

Вас також можуть зацікавити новини: