Милованов пояснив політику Кремля щодо України / фото ua.depositphotos.com

Росія регулярно влаштовує проти України різні провокації, використовуючи при цьому інформаційне поле й кіберпростір, а також створює ескалації.

Таку думку в ефірі 24 каналу висловив радник голови Офісу президента, директор Київської школи економіки Тимофій Милованов.

У боротьбі проти України Кремль застосовує широкий спектр інструментів, додав він. Його активізація відбувається тоді, коли в Україні покращується життя. За приклад Милованов навів зростання мінімальної зарплати в Україні - вона вже перевищує російську.

Відео дня

"Ми небезпечні для Росії, тому нас постійно бомблять. Небезпечні - як демократія, як успішна країна. Це велика держава, що впливає на весь світ - не може впорядкувати свої справи", - зазначив він.

Читайте такожУ Держдумі дали "зелене світло" процедурі визнання "ЛДНР"

Говорячи про український ВВП, Милованов нагадав, що частина країни як і раніше знаходиться під окупацією.

"Слід враховувати, що Україні вдалося відновити ВВП і вийти на новий рівень. Офіційно в державі продовжують рахувати його на всю територію. Втім, ми ж не контролюємо активи окупованих областей, не отримуємо звідти податків", - сказав радник глави ОП.

Він також нагадав, що Україна є воюючою країною і покладається на власні ресурси, попри зовнішню підтримку.

"Санкції - це теж дуже добре. Однак дали б нам 20 або 50 мільярдів доларів, то на них ми змогли б побудувати сильну економіку", - резюмував він.

Раніше російський журналіст і історик Роман Попков заявив, що Путін вважає себе одним з господарів світу - це проблема для сусідніх з РФ країн.

За словами колишнього депутата Держдуми РФ Дмитра Гудкова, від глави Кремля сьогодні можна очікувати всього, оскільки він побудував ілюзорний світ, в якому все добре.