Серія потужних вибухів прогриміла вчора на військових об'єктах окупантів в Криму / скріншот

У найближчі два-три місяці вибухів на військових об'єктах окупантів у Криму може бути більше.

Про це в інтерв'ю The Guardian заявив радник глави ОП Михайло Подоляк.

Пожежа на складі боєприпасів російських військ в Джанкойському районі, за словами Подоляка, стала нагадуванням того, що "Крим, окупований росіянами, — це вибухи складів і високий ризик загибелі загарбників і злодіїв".

Відео дня

Видання зазначає, що Україна не взяла на себе відповідальність за удари. Однак ці зауваження також можна інтерпретувати як визнання того, що Україна намагається накопичити кількість людей і військової техніки, необхідних для проведення повноцінного контрнаступу на півдні країни.

Подоляк запросив "ще 50, 60, 80" РСЗВ на додаток до існуючого арсеналу.

Помічник глави ОП допустив, що атака на авіабазу в Новофедорівці минулого тижня могла бути справою рук партизанів, але відкинув будь-які припущення, що це міг бути нещасний випадок, як відразу ж після цього заявила Москва.

"Звичайно, я згоден з Міноборони Росії, яке прогнозує більше подібних інцидентів у найближчі два-три місяці. Я думаю, що ми могли б побачити більше таких випадків", - сказав Подоляк.

Він також дав зрозуміти, що Україна розглядає Кримський міст, що з'єднує окупований півострів із материковою частиною Росії, як законну військову мету. "Це незаконне будівництво та основний шлях для постачання російської армії в Криму. Такі об'єкти мають бути знищені", - сказав він.

Як вибухи вплинуть на становище російської армії на материковій частині України

На думку аналітиків з американського Інституту вивчення війни, вчорашні вибухи під Джанкоєм серйозно пошкодили російську логістику. Під "удар" потрапили угруповання ворога на півдні Запорізької та заході Херсонської областей.

При цьому у експертів немає даних, що удари були завдані з західного озброєння, що постачається ЗСУ. Але, ймовірно, атаки на військові об'єкти РФ в Криму узгоджуються з контрнаступальними діями ЗСУ в Херсонському напрямку.  

Нові вибухи в Криму: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 16 серпня у військовій частині, що у селищі Азовське Джанкойського району Криму, на складі боєприпасів сталася детонація боєприпасів.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров поінформував, що окупанти оточили зону в радіусі 5 кілометрів від епіцентру вибухів і евакуювали цивільне населення.

У РФ заявили, що у військовій частині на майданчику зберігання боєприпасів сталося "займання". А пізніше російська сторона заявила про диверсію.

9 серпня в Криму, в районі населеного пункту Новофедорівка, пролунала серія вибухів і сталася пожежа на території аеродрому "Саки". Внаслідок вибухів знищено щонайменше 9 літаків.

Вас також можуть зацікавити новини: