Коваленко пояснив, як захистити аеродроми з F-16 від атак Росії / колаж УНІАН, фото US Air Force, скріншот

Коли Україна отримає літаки F-16, росіяни одразу ж будуть бити по аеродромах, тож необхідно подбати про захист летовищ. Про це заявив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Якщо в нас буде готовий аеродром, росіяни одразу ж його будуть намагатися знищити разом із F-16. Це будуть основні удари. Ми повинні забезпечити безпеку того обʼєкту, на якому будуть розміщуватися ці літаки. Як? Мінімізувати вірогідність використання ракетного озброєння, крилатих ракет – тих самих Х-101/555, інших модифікацій", – пояснив він в ефірі телеканалу "Київ24". 

За словами експерта, для цього необхідно або забезпечити цей обʼєкт такою ешелонованою системою протиповітряної оборони як у Києві та Київській області, або залишити росіян без можливості використовувати своє ракетне озброєння далекого радіусу дії. 

Відео дня

"Як це можна зробити? Знищуючи їхні А-50 повністю всі. Щоб вони не могли надавати необхідну розвідувальну інформацію та цілевказання, доповнювати ракетні удари з боку російської стратегічної авіації", – резюмував Коваленко. 

Передача літаків F-16 Україні

Видання The New Tork Times писало, що вже до літа Україна може отримати перші винищувачі F-16, обіцяні західними партнерами. Поки йдеться про шість літаків. Тоді ж мають бути готові до бойових вильотів перші 12 українських пілотів.

Коментуючи цей матеріал, військовий експерт Петро Черник наголосив, що для початку шість одиниць – це доволі непогано. За його словами, перші F-16  зможуть допомогти Україні у протидії російським крилатим ракетам, а також "сушкам", що тероризують українські території керованими авіабомбами.

Вас також можуть зацікавити новини: