Лукашенко навряд чи нападе на Україну / фото getty images

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко намагається максимально розмити свою позицію. З одного боку, він поклоняється президенту РФ Володимиру Путіну чи хоче, щоб він так думав. А з іншого - Заходу показує, що наче хоче "спетляти від Путіна".

Тому його заяви про те, що він нападе на Україну чи не нападе, про прагнення миру - дорівнюють нулю.

Таку думку висловив радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів в Telegram.

Відео дня

"Та й взагалі не він це вирішує. Лукашенко представляє анексовану країну, тому що росіяни здійснили економічну анексію Білорусі. Тому цінності у словах несамостійного Лукашенка шукати не варто", - наголосив радник.

За його словами, у Лукашенка працює інстинкт самозбереження.

"Я завжди дивуюся надмірній увазі щодо його заяв, тому що жодна заява не мала впливу. Я називаю Лукашенка флудом, який просто забруднює інформаційний простір. Він — диктатор і може дозволити собі нести все, що заманеться. Від цього він нічого не втратить", - переконаний Андрусів.

Як раніше повідомляв УНІАН, Олександр Лукашенко заявив, що російський диктатор Володимир Путін напав би на Білорусь, реалізувавши "український сценарій". Зокрема, він назвав війну в Україні "не реалізованим в Білорусі сценарієм", натякаючи, що Путін напав би на його країну, якби він не став президентом і не підтримав агресивну політику російського диктатора.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Білорусі на кордоні з Україною зібрали 7 батальйонів і перевіряють їх бойову готовність.

Вас також можуть зацікавити новини: