Полковник СБУ пояснив, як можна стримувати Росію / фото ua.depositphotos.com

Для того, щоб стримувати Російську Федерацію, Україна має мати змогу бомбити у відповідь міста супротивника.

Українській державі необхідно робити таку зброю, яка могла б поцілити в об’єкти на території ворога, у тому числі - ракети середньої дальності, розповів нардеп, полковник Служби безпеки України, захисник Донецького аеропорту Роман Костенко, який воює проти РФ, в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону, пише видання "Гордон".

За словами співбесідника, з російською стороною можна буде вести нормальний діалог щодо політики, тільки коли вона буде боятися.

Відео дня

"Я зараз говорю про стримування. Ми не обмежені ніякими актами щодо дальності наших ракет. Що б дало нам можливість стримувати ворога? РФ теж має атомні станції. Я не закликаю їх бомбити. Ми не повинні цього робити. Але ми повинні загрожувати їхнім інфраструктурним об’єктам, атомним станціям та економічним об’єктам…", - заявив народний обранець.

Нагадаємо, війська РФ без оголошення війни вдерлися на українську територію рано вранці 24 лютого. Супротивники обстрілювали воєнні та цивільні об'єкти, лише в одному Маріуполі загинули понад 20 тисяч осіб.

Роман Костенко прогнозував, що українська сторона не завершить війну з РФ до кінця поточного року, маючи ті засоби та сили, які вона має зараз.

Вас також можуть зацікавити новини: