Ворог лютує і вдається до наймерзеннішої тактики, бо не може нанести Україні повноцінне військове ураження / фото ОП

Ворог лютує і вдається до наймерзеннішої тактики жаху і терору населення, бо не може нанести Україні повноцінне військове ураження.

Про це під час інформаційного телемарафону заявив військовий експерт Петро Черник, коментуючи шокуючі новини про знущання та вбивства українських полонених.

"Ми маємо справу із наймерзеннішим ворогом, який тільки існує у природі. Ми, українці, видихнемо тільки тоді, коли ця недо-імперія розпадеться мінімум на 20 держав і буде видерте ядерне жало", - сказав він.

Відео дня

"Ворог лютує, це специфічна, але у чомусь добра новина, бо полягає в тому, що ворог не може нанести нам повноцінного воєнного ураження, тому вдається до наймерзеннішої тактики: нанесення жаху і терору по наших громадянах", - додав експерт.

Росіяни вдарили по українських полонених, щоб демонізувати українців в очах всього світу і російських громадян, зазначив він.

Черник вважає тактично доброю новиною, що Україна "намацала" стратегію боротьби с противником у частині ракетно-артилерійських вогневих ударів завдяки американським системам вогню.

"Я вважаю, що поки говорити про великі контрнаступи недоцільно. Складаються вкрай хороші передумови для того, що у перспективі тиждень, два, три визволити правий берег Херсонщини", - сказав він.

Він вважає, що іншого шляху, як тактика малих кроків у цій війні не існує. Московія буде битися до останнього солдата, бо мобілізаційних ресурсів і техніки у них достатньо.

"Ворог не здається, буде битися… Від нашого противника можна чекати чого завгодно", - додав експерт.

Удар по колонії з полоненими

29 липня проросійські бойовики повідомили про загибель 40 українських бійців внаслідок удару по бараці Оленівської колонії.

Кремлівські пропагандисти вже звинуватили в ударі українських військових. 

За інформацією російських ЗМІ, відомо про вже понад 50 загиблих.

В українській розвідці кажуть, що зафіксували артилерійські обстріли у напрямку Оленівки.

Це не перші і не останні злочини росіян проти українців. Так, напередодні російські пропагандисти виклали в соцмережах відео вбивства українського військовополоненого. На опублікованих кадрах російський окупант відрізає геніталії українському воїну канцелярським ножем. Особу самого ката в соцмережах оперативно встановили. 

Вас також можуть зацікавити новини: