У липні ЗСУ зможуть перейти у контрнаступ, спрогнозував експерт / фото ГУР

Збройні сили України станом на липень стануть якісно набагато потужнішими на відміну від армії Російської Федерації.

Армія української держави у липні може перейти у контрнаступ на деяких фронтах, розповів голова всеукраїнської громадської організації "Україна в НАТО", член Атлантичної ради Юрій Романюк в інтерв’ю Obozrevatel.

Експерт попередив, що будуть і фронти, які відволікають.

Відео дня

"…Станом на липень ЗСУ стануть набагато потужнішими не в кількісному складі і не в забезпеченні озброєннями, а якісно, на відміну від російської армії…", - зазначив співбесідник.

За його словами, маючи не тисячу реактивних систем залпового вогню, а лише 400 гаубиць, самохідних артилерійських установок та інших РСЗВ, які Україні нададуть партнери, наша країна зможе вражати ворога з ефективністю, вищою у десятки разів.

"…Щодо людського ресурсу, то Україна має перевагу як мінімум 1:4 - 1:5. Тому я прогнозую, що у липні українська армія на деяких фронтах зможе перейти у контрнаступ…", - сказав Романюк.

Нагадаємо, РФ рано вранці 24 лютого вдерлася в Україну й розпочала повномасштабну війну. Супротивникові вдалося захопити низку українських населених пунктів на сході та півдні нашої держави.

Колишній очільник Міноборони України Андрій Загороднюк вважає, що супротивнику не вдасться утримати захоплену частину півдня нашої країни, просто розмістивши на позиційних укріпленнях своє озброєння та воєнну техніку.

Вас також можуть зацікавити новини: