У зоні ООС на Донбасі противник намагається оточити захисників України, поділилися в ОП / фото ua.depositphotos.com

Російські загарбники намагаються оточити українські війська в зоні операції Об'єднаних сил, але це їм не вдасться.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович у відеозверненні в Facebook.

За його словами, воєнно-політична обстановка довкола України контрольована керівництвом країни, Збройними силами та іншими силами оборони.

Відео дня

"Нагадую, що з 9 оперативних напрямків, по яких наступав противник з початку війни, залишилося 2,5 - це зона ООС (це Луганська область, це Маріуполь), на Херсонщині (де донедавна противник ще намагався наступати, зараз він перебуває в обороні)", - сказав Арестович.

Він наголосив, що зараз найзапекліші бої точаться на південному заході Луганської області: Рубіжне, Попасна, Севєродонецьк.

"Це райони, де наші війська тримають оборону, ходять в контратаки, зупиняють ворога у дуже складній обстановці. А також зона ООС, де противник розвиває наступ від Ізюма на південь, у загальному напрямку на Краматорськ і Слов'янськ, і намагається атакувати по лінії Вугледарськ-Мар'їнка. Це спроба оточити наші війська, але я думаю, що вона виявиться марною. Занадто несприятлива обстановка там для противника, хоча легко не буде, попереджаю знову", - додав Арестович.

Також він зазначив, що противник поновив наступ на Маріуполь, але українські війська тримаються, як би важко їм не було.

"Уряд України, воєнно-політичне керівництво надають відповідну допомогу захисникам Маріуполя, мешканцям Маріуполя, таку як можуть у даній конкретній оперативній обстановці", - підсумував радник керівника ОП.

Нагадаємо, РФ рано вранці 24 лютого увірвалася на українську територію.

Спочатку ворог атакував військові об'єкти, а потім і мирне населення та активістів, зокрема, в Києві, Чернігові, Харкові, Маріуполі, Миколаєві та Одесі.

Низка західних держав запровадили проти Росії нові обмежувальні заходи.

6 квітня голова Луганської обласної Військової адміністрації Сергій Гайдай попередив, що на Луганщині ворог може намагатися йти в наступ через три-чотири дні.

Вас також можуть зацікавити новини: