В районі Авдіївки йдуть запеклі бої / facebook.com/GeneralStaff.ua

В районі Авдіївки командування російських окупантів повернулося до застосування в штурмових діях переважно піхоти "ДНР". Тобто в даний час "на забій відправляється в основному донецьке бидло".

Про це повідомив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він зазначив, що в напрямку Красногорівка-Новобахмутівка ведуться штурмові дії ресурсом 132-ї ОМСБр 1АК і лише частково вони мають підтримку 30-ї ОМСБр 2 ОВА.

Він додав, що в районі промзони оперують підрозділи 1-ї ОМСБр 1 АК та ДРШБр "ветерани", причому не особливо успішно "оперують".

Відео дня

"Ресурс регулярних підрозділів окупантів явно бережуть і накопичують, збільшуючи угруповання, зосереджене на наступі на Авдіївку. Очевидно, що робиться це з метою підготовки більш потужної хвилі наступу на Авдіївку, щоб до так званих виборів президента РФ закрити питання по цій локації і дати Путіну можливість з цією "перемогою" йти на вибори", - висловив думку аналітик.

Коваленко оцінив, що граничним значенням накопичення угруповання окупантів може бути показник в 60 тис. чоловік, після чого і почнеться найвідчайдушніший наступ на Авдіївку. Але, для накопичення такої кількості в районі Авдіївки командуванню окупантів необхідно мінімум місяць. Тобто, основний ривок у росіян може початися з другої половини лютого. "Будь-які рухи раніше - надрив з втратами, компенсація яких займе ще час. А поки готується такий сценарій, на забій відправляють "гордих" дамбасят", - підсумував Коваленко.

Ситуація в районі Авдіївки

В Авдіївці вже кілька місяців йдеть запеклі бої. Всього за місяць майже 100 російських окупантів на Авдіївському напрямку здалися в полон, а через морози найближчим часом їх кількість може істотно збільшитися. Про це сказав речник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

Вас також можуть зацікавити новини: