Іван Варченко оцінив обстановку на лівобережжі Дніпра / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові продовжують активно діяти на лівому березі Дніпра на Херсонщині, росіянам там стає дедалі тісніше. Таку думку висловив експерт із питань національної безпеки Іван Варченко. 

"ЗСУ активно діють на лівому березі Дніпра, росіянам там стає все тісніше. У них відкривається другий фронт, і їм доведеться знімати свої частини з інших ділянок фронту, зміцнюючи лівобережну частину Херсонської області. Вони розуміють, що, щойно українські війська сформують ударні угруповання на лівому березі Дніпра, утримання Херсонської області стане надзвичайно важким і практично неможливим завданням", – розповів він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

На фронті росіяни мають два фронти – Запорізьку область і лівий берег Херсонської області, пояснив експерт. На його думку, російські загарбники прагнутимуть проводити маневри, які, як їм здається, можуть дати їм певні тактичні чи навіть оперативні успіхи.

Відео дня

"Тобто, вони однозначно будуть у своїх найкращих традиціях "перегруповуватися", однозначно, що вони змушені будуть відходити, розуміючи, що ресурс не є вичерпним. Зрозуміло, що вони муситимуть оперувати тими силами та засобами, яких і так не вистачає, щоб стримувати українські війська на інших ділянках фронту", – пояснив Варченко. 

Експерт зауважив, що росіяни дійсно почувалися у відносній безпеці, перебуваючи на лівобережжі Дніпра. Проте, як показує практика, безпеки для них немає. Під постійними ударами Сил оборони України ворог змушений думати, що робити далі.

Війна в Україні: важливі новини

Протягом доби на фронті відбулося 50 бойових зіткнень, розповіли в Генеральному штабі ЗСУ. Зазначається, що лише на Марʼїнському напрямку українські захисники відбили 15 атак окупантів. 

Тим часом російські загарбники весь день гатять по правобережжю Херсонської області. Відомо про 17 постраждалих, серед яких і немовля: двомісячна дівчинка перебуває в лікарні з вибуховою травмою голови. Двоє людей загинули внаслідок російських атак. 

Вас також можуть зацікавити новини: