Кремль дозволив пропагандистам інколи говорити про поразки в Україні: названо причину

Кремль дозволив пропагандистам з державних ЗМІ не приховувати деякі поразки окупантів в Україні, побоюючись, що оптимістична пропаганда підживлює сумніви у громадян.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на джерела.

Потоки брехні про "успіхи" окупантів останніми тижнями перервали несподівані зізнався у відступах та поразках. Все це відбувається за вказівкою Кремля. Водночас "критикам" заборонено заходити надто далеко і сумніватися у рішенні Путіна розпочати повномасштабне вторгнення та його "компетентності".

Відео дня

У Путіна сподіваються, що "невеликий галас" зміцнить громадську підтримку. Путін особисто з початку літа провів щонайменше дві закриті зустрічі з невеликою групою пропагандистів, одну з них - незадовго до оголошення в Росії "часткової" мобілізації. Предметом зустрічі став саме новий "підхід" до висвітлення новин війни.

На останній зустрічі з Путіним "військові кореспонденти" описали диктатору "жахливу ситуацію на фронті" та стрімкий контрнаступ ЗСУ, під час якого захисники України за кілька тижнів звільнили територію, яку росіяни захоплювали місяцями.

"Деякі кореспонденти вийшли, запитуючи себе, чи отримував Путін уявлення про реальну ситуацію на своїх офіційних брифінгах", — пише агентство.

Нову стратегію почали реалізовувати топ-пропагандисти Володимир Соловйов та Ольга Скабєєва. Вони відмовилися від офіційної версії, згідно з якою, поразки окупантів на полі бою були "ретельно спланованими" та "стратегічними" діями. Натомість пропагандисти у паніці скаржилися на втрату одразу 16 населених пунктів у Херсонській області та "поганий стан справ" на фронті.

Як повідомляв УНІАН, раніше Кремль спустив вниз пропагандистам методичку, яка допоможе переконати населення країни-агресора йти воювати в Україну.

Отож, влада Росії сподівається, що народ повірить у кілька основних тез, які буцімто виправдовують "часткову мобілізацію".

Вас також можуть зацікавити новини: