Експерт розповів про недоторканний запас ракет Росії / скріншот

Російська армія ще влітку почала розкривати свій недоторканний запас ракетного озброєння.

Впевненість у цьому висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"У кожної країни, з адекватним командуванням в армії є поняття НЗ. Дане поняття використовується за умови ведення бойових дій країною, яка є агресором і яка нападе – наступає, але ситуація може різко змінитися і їй доведеться захищатися. Для цих цілей і існує НЗ, щоб його використовувати вже в обороні і не бути беззахисним", – зазначив експерт.

Відео дня

"НЗ може бути в процентному співвідношенні, або за кількістю носіїв – засобів запуску. Наприклад, у Росії 800 ракет Х-101. Якщо в процентному співвідношенні, то 10%, 15% і навіть 20% можуть бути недоторканними. За кількістю носіїв, наприклад, у Росії 800 ракет П-800 "Онікс", які використовують бпрк"бастіон". При цьому на озброєнні російської армії стоять близько 60 БПРК "Бастіон", а це означає, що вони повинні бути забезпечені як мінімум 120 ракетами П-800 "Онікс" у форматі НЗ"., – додав Коваленко.

Скільки у Росії залишилося ракет

За словами представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадима Скибицького, Росії мінімум на три роки вистачить ракет для нанесення ударів по території України. Зокрема, мова йде про ракети з-300.

Як заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов, в арсеналі РФ залишилося менше 30% високоточних ракет від тієї кількості, яка була станом на день вторгнення в Україну.