Росіяни зазнають суттєвих втрат в авіації  / фото Міноборони РФ

Російські війська почали менше використовувати фронтову та стратегічну авіацію на півдні України, повідомила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону. 

"Вони усвідомили, що втрата літаків абсолютно реальна на Херсонському напрямку. Був переконливий приклад – мінус три винищувачі-бомбардувальники, мінус розвідувальний літальний пункт, мінус пункт управління повітряний. Це все дуже суттєві втрати на нашому напрямку", – пояснила Гуменюк.

Також вона сказала, що Росія зараз намагається знайти нові рубежі для пусків ракет, до яких не будуть діставати українські системи ППО.

Відео дня

"Вони зараз обережно, заходячи з акваторії Чорного та Азовського моря намагаються виміряти той рубіж, який для них більш-менш прийнятний. Вони вишукують нові рубежі пусків, оскільки розуміють, що загальна перевага повітряна залишається за ними, але можливість знищення їхніх літаків теж дуже висока", – каже Гуменюк.

Вона також розповіла, чи бачить Україна результати після удару по аеродрому "Бельбек" у окупованому Криму. Нагадаємо, тоді Сили оборони вразили там командний пункт ворога. 

"Поки що він не такий вражаючий, як би нам хотілося. Але відсутність злагодженої роботи та активності тактичної авіації в повітрі останніми днями проглядається. Що говорить про дійсно знищення командного пункту і переорієнтацію ворожого керівництва на інші пункти базування та інші місця, звідки тепер буде здійснюватися керування", – сказала Гуменюк. 

Російсько-українська війна триває: головні новини

Як повідомляв УНІАН, протягом минулої доби втрати Росії в Україні за добу зросли на понад 1 тисячу загарбників й перетнули нову червону лінію - тепер становлять більш як 390 тисяч осіб.

За відомостями американського Інституту вивчення війни, кадри з геолокацією, які були опубліковані 5 лютого, свідчать про те, що ЗСУ просунулися на південний захід від міста Авдіївка.

Вас також можуть зацікавити новини: