У будь-якому разі, коли вмикається сигнал повітряної тривоги, люди мають вживати всіх заходів задля власної безпеки / фото REUTERS

Українські військові фіксують ракетні запуски Російської Федерації з Каспійського моря. Їх важко заздалегідь відстежити.

Про це розповів спікер командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в інтерв'ю "РБК Україна".

"Завдання влади - попередити, що летить ракета. Більшість ракет ми виявляємо, бачимо звідки здійснюють пуски та напрямок польоту. Якщо вона летить, наприклад, з Криму в напрямку Києва, то по дорозі поетапно включається повітряна тривога. За алгоритмом ми прораховуємо, куди вона може влучити. Але зафіксовані й випадки, коли пуски робилися зі стратегічних ракетоносців, навіть з Каспійського моря - це дуже важко відстежити", - сказав Ігнат.

Відео дня

Він зазначив, що в будь-якому разі, коли вмикається сигнал повітряної тривоги, люди мають вживати всіх заходів задля власної безпеки.

Як повідомляв УНІАН, за даними Генштабу ЗСУ, підприємства російського військово-промислового комплексу, що виробляють ракети та боєприпаси, переводять на цілодобовий режим роботи у зв'язку з витратою майже всього боєзапасу.

Вас також можуть зацікавити новини: