Оточення Авдіївки залишається ключовим напрямком зусиль Росії  / фото 45 окрема артилерійська бригада ЗСУ

Розвідка Британії оцінила спроби Росії оточити Авдіївку як одне із ключових нині завдань для російських загарбницьких військ в Україні. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у мережі X, посилаючись на дані розвідки.

"Впродовж останнього тижня ані російські, ані українські сили не зайняли будь-які значні позиції. Незважаючи на прогрес у захопленні Мар'їнки наприкінці грудня, Росія була нездатна отримати користь і просунутися ані на захід в напрямку Курахового, ані на південь в напрямку Новомихайлівки", - відзначає розвідка.

Водночас, імовірно, що оточення Авдіївки залишається ключовим напрямком зусиль Росії, однак, станом на сьогодні, Росія здобула дуже обмежені територіальні здобутки за рахунок значних втрат у техніці та особовому складі.

Відео дня

Крім того, північне місто Степове залишається під українським контролем, що зберігає доступ до логістичного шляху постачання в Авдіївку. "Спроби Росії ізолювати місто малоймовірні принаймні наступного тижня", - сказано у повідомленні.

Разом з тим, українські піхотинці продовжують зберігати плацдарм в Кринках на лівому березі Дніпра, незважаючи на спроби Росії вибити їх звідти. "Скоріше за все, вони продовжать боротьбу за цю територію наступного тижня", - відзначає розвідка.

Як повідомляв УНІАН, за даними аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), під Авдіївкою йдуть позиційні бої. Російські воєнкори заявили про просування окупантів на 300 м біля очисних споруд на північний захід від Авдіївки, але ISW не може підтвердити це твердження. За деякими даними на цьому напрямку у окупантів діють залишки колишньої ПВК "Вагнер". В районі Авдіївки в результаті удару ЗСУ вибухнула машина окупантів, що перевозила боєприпаси. Вибух був такої сили, що обвалилася частина моста, по якій їхала вантажівка.

Вас також можуть зацікавити новини: