ЗСУ планують вихід із Сєвєродонецька / фото facebook.com/28brigade

Сєвєродонецьк став для окупантів "великою жуйкою", що може допомогти ЗСУ у звільненні півдня України.

Таку думку висловив військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак в ефірі телемарафону.

"Чим довше українські війська тримали це місто, чим більше будемо тримати Схід, тим більше загине росіян, тим більше вони залишать там військової техніки, більше своїх сил, тим реальніше звільнення півдня. Це як велика жуйка, куди росіяни влипли, вони просто не можуть відірватися, ми їх тримаємо максимально, а в цей час на півдні ми шаримо по їхніх кишенях, виймати все, що можливо, вони не можуть туди перекинути свої резерви. Тобто ми можемо рухатися південніше, перекрити Крим і далі проти годинникової стрілки піти на Запоріжжя і схід", - сказав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні глава Луганської ОВВА Сергій Гайдай заявив, що захисники Сєвєродонецька отримали команду відходити на нові позиції. Водночас ні в Генштабі, ні в Міноборони про такий наказ поки не повідомляють.

Відомо, що російські війська за підтримки авіації наступають в усіх напрямках в районі Сєвєродонецька та Лисичанська.

Що відомо про майбутнє звільнення Херсона

Екс-нардепи Ігор Мосійчук і Віталій Купрій окремо один від одного заявили ввечері, 22 червня, про нібито заняття українськими військовими чотирьох вулиць Херсона.

Політики посилалися на свої "джерела". 

Своєю чергою, радник глави ОП Олексій Арестович, коментуючи поширену екс-нардепами інформацію, заявив, що Банкова її "ні підтверджує, ні спростовує".

Згідно зі зведенням Генштабу, окупанти посилюють оборонні позиції в Південному регіоні і найближчим часом спробують почати штурм, щоб вийти на адмінкордон Херсонської області.

У Міноборони заявили, що чутками про заняття ЗСУ окремих вулиць Херсона або перекидання зброї на окремі напрямки політики лише шкодять Збройним силам.

Вас також можуть зацікавити новини: