Switchblade допомагають ЗСУ у війні проти РФ  / фото AeroVironment

Баражуючий боєприпас, або як його ще називають, дрон-камікадзе Switchblade 300 та Switchblade 600 – це високоточні ударні дрони, які практично виключають ураження оператора. Якщо подивитися на роботу українських артилеристів, які використовують снаряди класу Excalibur, то вони працюють за принципом розм'якшення оборони росіян.

Про це в інтерв'ю OBOZREVATEL розповів військовий експерт Владислав Селезньов.

"Знищуються командні пункти, казарми з особовим складом, місця зберігання техніки, склади, бази, арсенали з боєприпасами для того, щоб створити такі умови для російських командирів, коли вони будуть змушені відступати під впливом українських сил оборони, бо нічим оборонятися – все знищено, все згоріло", - зазначив експерт.

Відео дня

Разом з тим, останнім часом російські окупанти роблять незрозумілі переміщення: трьома мостами через Дніпро в районі Херсона переміщуються то в одному, то в зворотному напрямку. За словами Селезньова, ворогу не зовсім зрозуміло, як проводити наступальну операцію оперативного рівня.

"Така кількість сил та засобів, які застосовує Росія на цій ділянці, це вже оперативний рівень. Як забезпечувати це угруповання військ – не зрозуміло. Три мости, які перебувають під вогневим контролем і час від часу злітають у повітря і стають непрохідними для ворожої техніки – з такою комунікацією важко діяти ефективно і мати повну впевненість у тому, що логістика російської армії буде чіткою і безперебійною. Цілком можливо, що одна з причин, чому РФ не ухвалила остаточного рішення, куди ж наступати своєю ордою, пов'язана з тим, що вони поки не закрили питання купірування загрози українських РСЗВ HIMARS та високоточних снарядів. Є запит на захист, але російська техніка не здатна реалізувати цей запит", - зазначив він.

Раніше воїни 53 окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха показали дрон-камікадзе Switchblade у дії.

Вас також можуть зацікавити новини: