У РФ дуже мало "Кинджалів", зазначили у ЗСУ / фото kremlin.ru

Ракети Х-47м "Кинджал", які Росія називає гіперзвуковими, дуже для неї цінні, оскільки їх мало.

РФ не може собі дозволити використовувати свою найкращу зброю проти українських трансформаторів, розповів представник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат УНІАН.

"Було підраховано нашою розвідкою, і Міністерство оборони теж подавало цифри, що близько 40 ("Кинджалів" - Ред.) є. Ну, 40 - це ж зовсім нічого для такої країни, як Росія, яка з цим "Кинджалом" носиться на блюдечку по всьому світу, показує, що "у нас супергіперзвукова ракета". Насправді - це "Іскандер" повітряного базування, який знаходиться на озброєнні Росії", - зазначив співрозмовник.

Ігнат додав, що Україна, на жаль, поки не може збити "Кинджал".

"...підіймає його МіГ-31 (винищувач-перехоплювач дальньої дії - Ред.), підіймає його високо досить таки, у верхні шари атмосфери, звідти проводиться пуск. Коштом того, що він запускається звідти, збільшується дальність цього "Іскандера" летючого..., і відповідно зростає швидкість вже при заході на ціль - за балістичною траєкторією він летить, з величезною швидкістю спускається на ціль...", - додав представник командування ЗС української армії.

Що варто знати про російські ракети "Кинджал" - найважливіша інформація

ЗМІ писали, що РФ 18 березня вперше застосувала проти України ракету "Кинджал" - нібито вирішила знищити "підземний військовий склад" у місті Делятин Івано-Франківської області.

За відомості джерела агентства Reuters у Пентагоні, Росія навряд чи застосовувала "Кинджал", оскільки з військової точки зору це було безглуздо.

Російська влада стверджувала, що "Кинджал" є авіаційним ракетним комплексом з високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою. Варто зазначити, що комплекс створили на базі МіГ-31.

Офіцер запасу Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін стверджував, що "Кинджал" - це не гіперзвукова ракета.

Довідка УНІАН. "Іскандер" - це сімейство оперативно-тактичних ракетних комплексів РФ. Зброя була прийнята на озброєння у 2006 році. Дальність комплексу - до 500 км, а швидкість польоту ракети - 2100 м/с.

Варто підкреслити, що за температури 0 градусів швидкість звуку в повітрі становить близько 335 м/сек, а нижньою межею гіперзвукової швидкості зазвичай вважають приблизно 6000 км/год.

Вас також можуть зацікавити новини: