Українські бійці продовжують нищити російських окупантів / фото t.me/V_Zelenskiy_official

За минулу добу на Таврійському напрямку знищено 389 російських окупантів та 54 одиниці їхньої техніки. Про це повідомив бригадний генерал - командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський. 

За його словами, в операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" ворог за минулу добу завдав 24 авіаудари, 3 ракетні удари, 127 ударів дронами-камікадзе, вчинив 57 бойових зіткнень та 899 артобстрілів.

Командувач поінформував, що обстановка залишається складною, проте контрольованою. На Авдіївському напрямку наші захисники й захисниці відбили 21 атаку росіян. На Новопавлівському напрямку противник 20 разів намагався прорвати оборону наших військ. Помітно активізувався ворог на Оріхівському напрямку - тут відбито 16 штурмових дій росіян на Роботинському виступі.

Відео дня

"Так, за минулу добу загальні втрати ворога склали: у живій силі - 389 осіб (убиті й поранені, а також 3 взятих у полон); в озброєнні та військовій техніці - 54 одиниці не враховуючи БпЛА (3 танки, 10 ББМ, 19 артсистем, 1 ПТРК, 1 СПГ/АГС, 17 автомобілів, 3 одиниці спецтехніки); нейтралізовано або збито 312 БпЛА різних типів", - заявив Тарнавський.

Також він розповів, що серед ураженого російського залізяччя - дві 203-мм самохідні гармати 2С7 "Піон", 152-мм самохідна гаубиця 2С3 "Акація", ще один комплекс відеоспостереження "Муром-М".

Крім того, за словами Тарнавського, Сили оборони України знищили ще 3 склади боєприпасів ворога.

Втрати окупантів - що відомо

Як повідомляв УНІАН, Збройні сили України минулої доби, 6 березня, ліквідували ще 1160 російських окупантів на фронті. Таким чином, станом на сьогоднішній ранок втрати Росії у війні серед особового складу орієнтовно склали 421 430 осіб.

Крім того, було знищено багато різної військової техніки противника, в тому числі 17 танків та 42 БПЛА оперативно-тактичного рівня.

За минулу добу на фронті українські військові продовжили активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажувати ворога вздовж всієї лінії фронту.

Зокрема, протягом минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника.

Вас також можуть зацікавити новини: