Данілов розповів про втрати України та РФ у боях за Бахмут / фото УНІАН

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов розповів про співвідношення втрат українських Сил оборони та російської окупаційної армії у боях за Бахмут Донецької області. Ворожі війська втрачають у сім разів більше живої сили.

Як зазначив Данілов в ефірі телемарафону, втрати військ Російської Федерації розглядалися на засіданні Ставки 2 березня. Зокрема, дивилися і безпосередньо на ті дані, що стосуються Бахмута.  

"Так, там складно і важко, але майте на увазі, що наші хлопці і дівчата кожного дня їх там сотнями відправляють туди, куди вони мають відправлятися, з урахуванням того, що вони сюди вдерлися нас вбивати. Зараз ми їх вбиваємо. І ось цей, скажімо так, перерахунок – 1 до 7 на нашу користь", – наголосив секретар РНБО.

Відео дня

Втрати Росії в Україні

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року минуло вже більше року. За цей час на українській землі було ліквідовано 150605 загарбників. Ворожі війська також втратили тисячі одиниць техніки.

Як повідомили у ранковому зведенні втрат противника за 2 березня, запаси танків у російської армії загалом скоротилися на 3397 одиниць. Ворог також втратив 300 літаків та 288 гелікоптерів. 

Крім того, на Донеччині українські військові знищили рідкісний російський самохідний міномет 2С4 "Тюльпан". Це сталося в районі Вугледара. Військовий експерт Олександр Коваленко зазначив, що за час російського вторгнення документально підтверджено знищення п'ять одиниць 2С4 "Тюльпан". Проте загалом відомо вже про 14 таких випадків.

Вас також можуть зацікавити новини: