Українські військові знищили рекордну кількість ворожої артилерії у травні / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко заявив, що у травні українські захисники знищили рекордну кількість російської артилерії за час повномасштабної війни.

В ефірі телеканалу FREEДОМ експерт зауважив, що останнім часом вибухи частіше лунають в тилу ворога на окупованих територіях України – зокрема, поблизу Маріуполя на Донеччині та Бердянська Запорізької області.

"Тобто глибоко тилові тимчасово окуповані міста стають практично як у передовій зоні. А з чим це пов’язано? Це пов’язано з тим, що росіяни явно змогли за нинішній період часу налагодити логістику з постачанням сил і засобів саме через Маріуполь й через Бердянськ, і в такий спосіб забезпечують своє південне угруповання, оскільки один тільки Кримський міст, цей транзитний вузол, тимчасово окупований півострів Крим не можуть повністю забезпечити ту масу підрозділів сил і засобів, які сконцентровані зараз на півдні в окупантів… Тому вони вирішили гнати через Маріуполь і Бердянськ, використовуючи, до речі, зокрема й морські засоби… І не дивно, що зараз там відбуваються ці процеси, вибухи регулярні, які впливають, безумовно, на забезпечення російського окупаційного угруповання", – наголосив Коваленко.

Відео дня

За словами оглядача, подальший розвиток подій на передовій напрямку залежить від частоти і результативності такої "бавовни". Він також згадав "підвищену увагу" українських військових до російської артилерії.

"Травень стає безумовним рекордсменом за кількістю знищеної російської артилерії. Це абсолютний рекорд взагалі за весь період повномасштабної війни. І я так думаю, що це не просто так", – додав Коваленко. 

Втрати Росії в Україні

Від початку повномасштабної війни станом на 29 травня 2023 року в Україні ліквідовано 207 030 російських загарбників. Крім того, ворог втратив 3435 артилерійських систем, 10 з яких – протягом минулої доби. Російська армія також більше не застосує 3801 танк, 7467 броньованих машин та тисячі одиниць іншої техніки.

28 травня потужна "бавовна" сталася неподалік Маріуполя. За словами радника мера міста, у Юрʼївці ліквідовано 100 загарбників, понад 400 окупантів отримали різні поранення. 

Крім того, в Україні знищили російський танк Т-90М "Прорив". Його вартість становить близько 4,5 мільйона доларів і він є одним із найсучасніших та найдорожчих танків на озброєнні окупаційних військ. 

Вас також можуть зацікавити новини: